Çok yorucu ve risk almayı gerektiren bir tatlı. Hazır hale geldikten sonra da bütün yorgunluğu alıyor :)
YAPIMI :
Hamuru için : 1 su bardağı suyu tenceremize alıyoruz. 125 tereyağımızı ekliyoruz. Eridikten sonra 1 su bardağı un ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Hazır hale geldikten sonra hamurun yaklaşık 5 - 10 dakika ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra 3 tane yumurtayı teker teker sürekli çırparak ekliyoruz. Nihayet hamurumuz hazır. Tepsimize yağlı kağıt serip bir tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye birer tatlı kaşığı hamur bırakıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip yaklaşık olarak 30 ile 40 dakika arasında pişmesini bekliyoruz. Bu süre zarfında fırın kapağını açmamaya özen gösterirsek daha iyi kabaracaktır sanıyorum :)
Krema için: 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1,5 ça bardağı şeker ce bir tane yumurtayı tencereye ekleyip ocağa alıyoruz. krema hazır olduktan sonra 1 paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Pişen hamurlarımızı bıçak yardımıyla ikiye bölüp tatlı kaşığıyla bu kremadan dolduruyoruz. Üzerine sosumuzu döküp; hindistan cevizi, yada fındık, fıstık, ceviz tozu dökebiliriz. ( Farklılık bizim ellerimizde :)
Benim işim olduğunda ya da ani gelen misafirlerim olduğunda kremayı hazırlamak yerine vanilyalı puding kullanıyorum. :)
Sosu için: 1 paket çikolatalı puding
AFİYET OLSUNN :)
0 yorum:
Yorum Gönder