Rss Feed
  1. 8 Haziran 2014 Pazar

    GÖZLEME NASIL YAPILIR ?

    Haftasonu kahvaltılarını güzelleştiren bir börektir gözleme. yapımı da oldukça kolay. Çay saatlerinde bile rahatlıkla yapılıp servis edilebilir. Doyurucu olması da ayrıca bir güzellik tabi :) gelelim nasıl yaptığıma :)

     Malzemeler :

    Bir evde rahatlıkla bulunabilecek bir kaç malzeme var listemizde :)

    • yarım çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta
    • 1 tutam maydanoz
    • 4 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
    • olmazsa olmaz 3 tane yufka
    • 1 çimdik pulbiber







    1 tane yumurtayı sıvıyağın içine kırıyoruz. Çırpıyoruz.
















    1 tane yufkayı serip bu karışımı yufkaya sürüyoruz.










      Ardından bir sağdan bir soldan şekildeki gibi katlıyoruz.
    Maydanozları ince ince kıyıp ; peynir, ve pulbiberle karıştırıyoruz. Şekildeki gibi yufkanın orta kısmına yerleştiriyoruz. Altan ve üstten de katlayıp kare şeklini oluşturuyoruz. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda sürekli çvirerek kızartıyoruz.
     Diğer iki yufka için de aynısını yapıyoruz. Pişen gözlemelerimizi üste üste alıyoruz.
    sağdaki şekildeki gibi kesiyoruz. HAZIR :)

  2. 0 yorum:

    Yorum Gönder