Malzemeler :
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı :
nohutlarımızı iyice haşlıyoruz bir tencerede. dikkat edin iyi pişsin.
sonra buğdaylarımızı da haşlıyoruz ayrı bir tencerede
Haşlanan buğday ve nohutlarımızı aynı tencereye alıp 2 su bardağı suyu ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra
yoğurdumuza bu kaynayan sudan ekleyip karıştırıyoruz ( böyle yaparak yoğurdumuzun kesilmesini engelliyoruz ). bunu da yaptıktan sonra yoğurdun tamamını tencereye ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.
Bu aşamadan sonra tuz ve nanemizi ekleyebiliriz.
dilerseniz soğuk dilerseniz sıcak servis yapabilirsiniz. (AFİYET OLSUNN :)
0 yorum:
Yorum Gönder