Rss Feed
  1. 5 Haziran 2014 Perşembe

    çok sevdiğim yapmaya bir türlü cesaret edemediğim, nitekim ilk yapışımda tencereyi de beraberinde yaktığım kısacası hüsranla sonuçlanan bir tatlıı. Ama pes etmek olmazdı,  az malzemeyle damaklarda tat bırakmaktan geri kalmayan KABAK TATLISI :)


    Malzemelerimiz:


    • bir kilo kabak
    • 2 su bardağı toz şeker
    • kabakların üstünü geçecek kadar su
    • süslemek için; tahin, bal, ceviz, fıstık ya da fındık hoş olabilir.

    yapılışı:

    (kabaklarımızı dilimleyip üzerine şeker serpip, bir gece bekletirsek bu tat katacaktır ama olmak zorunda değil :)  )

    kabaklarımızı dilimliyoruz, şekeri serpiyoruz, yaklaşık bir bardak su ekliyoruz  kısık ateşte  pişiriyoruz. Yumuşayınca servis tabağına alıp süslemek istediğimiz malzemeyle süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN :)



    • 0 yorum:

      Yorum Gönder