Rss Feed
  1. 4 Eylül 2014 Perşembe

    KREM KARAMEL      

    MALZEMELER 

    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 yumurta
    • 4 yumurta sarısı
    karameli için:
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı kadar su

    yapılışı

    • süt ve şekeri tencereye alıyoruz.
    • kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
    • yumurta ve yumurta sarılarını çırpıyoruz ancak köpürtmüyoruz.
    • bu iki karışımı yavaşça karıştırarak bir araya getiriyoruz.
    • şeker ve suyu yapışmaz tencereye alıp şekeri tahta kaşıkla karıştırıp karamelize ediyoruz. karamel şeklini alınca kapatıp ısıya dayanıklı fırınlayacağımız kap ve ya kaplara dağıtıyoruz.
    • sütlü  ve yumurtalı karışımı da içine boşaltıp bu kapları içi kaynar su dolu olan bir fırın tepsisine boşaltıp 160 derecede 40-45 dakika ( yaklaşık olarak salladığınız zaman kalıp yoğurt görüntüsünü alana kadar) pişiriyoruz.
    •  3 saat dinlendirdikten sonra hazır :)

  2. 0 yorum:

    Yorum Gönder