KREM KARAMEL 
MALZEMELER - 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 4 yumurta sarısı
karameli için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar su
yapılışı
- süt ve şekeri tencereye alıyoruz.
- kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- yumurta ve yumurta sarılarını çırpıyoruz ancak köpürtmüyoruz.
- bu iki karışımı yavaşça karıştırarak bir araya getiriyoruz.
- şeker ve suyu yapışmaz tencereye alıp şekeri tahta kaşıkla karıştırıp karamelize ediyoruz. karamel şeklini alınca kapatıp ısıya dayanıklı fırınlayacağımız kap ve ya kaplara dağıtıyoruz.
- sütlü ve yumurtalı karışımı da içine boşaltıp bu kapları içi kaynar su dolu olan bir fırın tepsisine boşaltıp 160 derecede 40-45 dakika ( yaklaşık olarak salladığınız zaman kalıp yoğurt görüntüsünü alana kadar) pişiriyoruz.
- 3 saat dinlendirdikten sonra hazır :)
0 yorum:
Yorum Gönder