Rss Feed
  1. 5 Haziran 2014 Perşembe




    ELMALI TURTA

    Malzemeler:

    •  200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
    •  3 su bardağı un(345 gr)
    • 2.5 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
    •  l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
    • l çay kaşığı kabartma tozu 
    •  İç harcı için
    •  l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
    • l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr
    •  l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
    •  2 adet büyük boy elma

    Yapımı
    1. iç malzemelerimizi tarçın hariç bir tavaya koyup suyunu çekene dek pişiriyoruz.
    2. Suyu çekildikten sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz
    3. hamur malzemelerimizi karıştırıp hamurumuzu elde ediyoruz
    4. hamurumuzu üçe bölüp daire olacak şekilde oklava yardımıyla açıyoruz
    5. daireyi beş eşit parçaya bölüp iç harcımızı bir kaşık yardımıyla yerleştiriyoruz
    6. sarıp tepsiye yerleştiriyoruz
    7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişiriyoruz
    8. AFİYET OLSUUNN :)




  2. 0 yorum:

    Yorum Gönder