ELMALI TURTA
Malzemeler:
- 200 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
- 3 su bardağı un(345 gr)
- 2.5 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
- l su bardağı pudra şekeri (125 gr)
- l çay kaşığı kabartma tozu
- İç harcı için
- l kahve fincanı toz şeker (75 gr)
- l kahve fincanı çekilmiş ceviz(100 gr
- l tatlı kaşığı tarçın (5gr)
- 2 adet büyük boy elma
Yapımı
- iç malzemelerimizi tarçın hariç bir tavaya koyup suyunu çekene dek pişiriyoruz.
- Suyu çekildikten sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz
- hamur malzemelerimizi karıştırıp hamurumuzu elde ediyoruz
- hamurumuzu üçe bölüp daire olacak şekilde oklava yardımıyla açıyoruz
- daireyi beş eşit parçaya bölüp iç harcımızı bir kaşık yardımıyla yerleştiriyoruz
- sarıp tepsiye yerleştiriyoruz
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişiriyoruz
- AFİYET OLSUUNN :)
0 yorum:
Yorum Gönder