Rss Feed
  1. 4 Eylül 2014 Perşembe

    PANNA COTTA 


    malzemeler:
    • 200 ml Kreması
    • 2 Su Bardağı Süt
    • Yarım Su Bardağı Şeker
    • 6 Çorba Kaşığı  Yoğurt
    • 1 Paket Vanilya
    • 2 Tatlı Kaşığı Toz
    • Jelatin
    • Yarım Çay Bardağı
    • Su
    • Üzerine Süslemek
    • İçin istediğiniz bir
    • meyve sosu
    yapımı :
    • Toz jelatini yarım çay bardağı su ile benmari usulü
    • eritiyoruz.Krema,süt orta ateşte şeker eriyinceye
    • kadar ısıtın ve kaynamadan önce ocaktan alın
    • yoğurt ve vanilyayı ekleyin.( Süt çok sıcak olmasın
    • ki yoğurt kesilmesin.) Erittiğimiz toz jelatini süt
    • karışımına dökün ve karıştırmaya devam edin.
    • slikon kalıplara yada hafif ıslattığınız kalıplara
    • dökün. 5-6 saat dolapta beklettikten sonra
    • kalıplardan çıkararak meyve yada çikolata sosunu
    • süsleme amacıyla isteğe göre üzerine dökün…
    • Afiyet Olsun   :)

  2. 0 yorum:

    Yorum Gönder