PANNA COTTA
malzemeler:
- 200 ml Kreması
- 2 Su Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Paket Vanilya
- 2 Tatlı Kaşığı Toz
- Jelatin
- Yarım Çay Bardağı
- Su
- Üzerine Süslemek
- İçin istediğiniz bir
- meyve sosu
yapımı :
- Toz jelatini yarım çay bardağı su ile benmari usulü
- eritiyoruz.Krema,süt orta ateşte şeker eriyinceye
- kadar ısıtın ve kaynamadan önce ocaktan alın
- yoğurt ve vanilyayı ekleyin.( Süt çok sıcak olmasın
- ki yoğurt kesilmesin.) Erittiğimiz toz jelatini süt
- karışımına dökün ve karıştırmaya devam edin.
- slikon kalıplara yada hafif ıslattığınız kalıplara
- dökün. 5-6 saat dolapta beklettikten sonra
- kalıplardan çıkararak meyve yada çikolata sosunu
- süsleme amacıyla isteğe göre üzerine dökün…
- Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder